A HOLLYWOODI MÓZES FILM

Sajnos az "Istenek és Királyok" című film sem lett sokkal jobb alkotás mint a Noé, amelyről korábban írtuk, mennyire negatív film is lett. Ridley Scott átértelmezett Mózes története sem váltja be a hozzá fűzött reményeket.



A régi időkben Hollywood nem egy bibliai történetet dolgozott fel, sőt voltak olyan történetek, amelyekhez többször is visszanyúlt, néhány pedig még a Broadwayt is megjárták musical formájában. Azonban az utóbbi pár évtizedben valahogy az egyetlen jelentősebb film a témában talán csak Mel Gibbson meglehetősen nagy port kavart Passiója volt. Azután jött tavaly a Noé, illetve most az "Exodus", ami nem sokkal jobb. Bár már megszokhattuk, hogy jó bibliai filmeket ne hollywoodból várjunk.

Egy fokkal jobban mint a Noé, mégsem ajánljuk
Aki ismeri a Szentírást, soknak fogjak tartani az eltérést az eredeti történettől. És nem véletlen. A film inkább a tíz csapásról szól, amit látványosan lehet bemutatni, igaz azt sem teljes mértékben hűen teszi.

Talán sok minden mellett a egyik legrosszabb dolog, hogy Mózes vívódik és szinte harcol Istennel a film közepétől; akit nem mellesleg a film egy negatív Istennek mutat be - mellékesen egy kisfiú képében.

Egy látványos -mert tényleg az-, két és fél órás feldolgozása az egyik talán legismertebb bibliai történetnek, aminek ugyanakkor a vizuális megvalósításán kívül csak a főszereplő karaktere az, ami pozitívumként hathat, de minden más szempontból csalódás, könnyen felejthető, sajnos.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.