A JÉZUSBAN HÍVŐ ZSIDÓKRÓL

Egy új tanulmány szerint egyre több azon amerikai zsidók száma, akik hisznek Jézusban. A felmérés szerint 871.000 olyan Jézusban hívő él Amerikában, akinek szülei vagy nagyszülei zsidók voltak.



"A tanulmány szerint példa nélküli az evangéliumra való nyitottság és az arra való pozitív reakció a zsidó gyökerekkel rendelkező amerikaiak között." - mondta Joel Rosenberg, zsidó keresztény, aki a felmérés elvégzésében segített.

"Nagy örömmel tölt el a Messiási mozgalom sikere az izraeliek körében és másokat érintően is." - mondta Dr. Mitch Glaser, a Szabad vallásgyakorlásért szervezet vezetője. "Valószínűleg az egyik oka a felmérés szerinti pozitív eredménynek, hogy az amerikai keresztény zsidók több mint 70 százaléka fontosnak tartja, hogy barátaik is hallják az evangéliumot és megtérjenek Jézushoz."

Az amerikai keresztények 86%-ának lényeges, hogy az evangéliumot a zsidókkal is megosszák.

"Mindig szeretetteljesnek és alázatosnak kell lennünk, amikor megosztjuk Jézus üzenetét valakivel."- folytatta Rosenberg. "Soha nem szabad szégyellni az evangéliumot, mert Pál apostol is annak hirdetésére buzdít minket. Az üdvösség hatalom mindazok számára, akik hisznek, a zsidók és a pogányok számára egyaránt."

Az amerikai keresztények 86%-ának lényeges, hogy az evangéliumot a zsidókkal is megosszák


A keresztények azonban sokszor nem értenek egyet Isten zsidókhoz való viszonyulásának kérdésében.

A megkérdezettek 44%-a elutasítja azt anézetet, hogy Isten elhagyta szövetségét Izrael nemzetével és a zsidókat a keresztény egyházzal helyettesítette. Véleményük szerint ez a napjaink keresztényeire nem igaz.

A 18-34 év közötti hívők között népszerű az a nézet, hogy a keresztények helyettesítik a zsidókat Isten tervében, mely nézettel a keresztények 32%-a egyetért, 30%-uk nem, 36%-uk százalék nem akart állást foglalni a kérdésben.

"Az, hogy a fiatalabb hívők közel 40%-a nem látja tisztán, hogy Izrael hogyan illeszkedik "Isten nagy történetébe", ez egy hatalmas lehetőség, hogy megmutassuk a jövő generációnak, hogy hogyan értékelje és kezelje Isten szeretetét és tervét Izrael és a nemzetek számára." - mondta EstherFleece, nemzetközi prédikátor, író. "Segítségre van szükségünk ahhoz, hogy megértsük azt a nézetet, amely szerint Izraelnek és a zsidó népnek is van helye Isten állandó történetében".

"A Szentírás Isten elkötelezettségéről ír Izráel iránt, hűségét és kegyelmét ígéri Isten Izraelnek, melynek népét az Írás szerint meg fogja tartani". - mondta Darrell L. Bock, az Újszövetség professzora.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.