A "KIVÁLASZTOTT" CÍMŰ SOROZAT SIKERE

A "Kiválasztott" c. sorozat készítője, Dallas Jenkins és a főszereplő, Jonathan Roumie mesélt a népszerű sorozat sikeréről a 28. Filmes díjátadó gálán.



A "Kiválasztott" az első olyan, több részből álló sorozat, amely Jézus követőinek életét mutatja be. Különlegessége továbbá, hogy ez a filmtörténelem első, adományokból finanszírozott médiaprojektje is. Világszerte több mint 16 000 befektetővel, mintegy 11 millió dollár gyűlt össze a forgatásra 2019-ben. És ez az összeg továbbra is növekszik a folytatás reményében. Dallas Jenkins szerint ez azért van, mert

a sorozat teljes egészében egy hullámhosszon van a közönséggel.

"Csodálatos volt látni a reakciókat az elmúlt néhány hónapban. Azt hiszem, az emberek annak örülnek a legjobban, hogy végre egy olyan Krisztusról szóló sorozatot láthatnak, amelyet valóban hitelesnek éreznek." - mondta Jenkins. Dallas emellett megosztotta, hogy ő és csapata nagyon keményen dolgozott, hogy meggyőzően és lenyűgöző módon mondja el a történetet.

"Úgy gondolom, hogy a film stílusa olyan, hogy nem érezzük formálisnak, túl hivatalosnak vagy érzelmileg távolinak. Azt hiszem, hogy még azok az emberek is, akik nem feltétlenül hívők, még ők is értékelhetik ezt, mert érdekes történeteket ismernek meg azokról az emberekről, akik 2000 évvel ezelőtt éltek." - mondta. "Nem hiszem, hogy feltétlenül hinned kell, hogy Jézus Isten fia, ahhoz, hogy valóban élvezni tudd a sorozatot. Ugyanakkor nagyon sok embert látunk, akik a filmnek köszönhetően hallanak az evangéliumról és még többet akarnak megtudni mindenről."

Jonathan Roumie, aki Jézus szerepét játsza a sorozatban, szintén megosztotta egy gondolatát. Rámutatott, hogy a tartalom minősége az egyik oka annak, hogy az emberek szeretik ezt a sorozatot.

Jonathan azt is elismerte, hogy hite igen megnövekedett a Messiási szerepe hatására


"A legtöbb ember álláspontja a keresztény média-alkotásokkal kapcsolatban szinte ugyanaz: nagyszerű ötlet, de a többség ugyanazon okból kifolyólag úgyis megbukik." - mondta. "Azt hiszem, minket az különböztet meg más keresztény alkotástól, hogy volt időnk alaposan felkutatni ezeknek az emberek életét, akik Krisztussal éltek és nagyon behatóan megismerhettük a történetüket. Nem is kifejezetten vallási szempontból készítettük a filmet és szerintem az egyik legfontosabb mozzanata a sorozatnak: hús-vér emberekről szól, legyenek ők akár agnosztikusok, akár ateisták. Ha nem mondjuk el jól a történetet, akkor nem számít, mi az üzenet. Szerencsére Dallas és csapata ragyogóan vitte vászonra a történetet. Ennek részesei kell lennünk."

A sorozat hatása
Jonathan azt is elismerte, hogy hite igen megnövekedett a Messiási szerepe hatására. Dallas egyetértett, mondván:

"Azt hiszem, hogy Krisztus szívdobbanása jelen van a műsorban, mert Krisztus szívverése jelen van bennem, amikor a művet írtam és készítem."

"Azt hiszem, sokszor, amikor az alkotók a Bibliával kapcsolatban próbálnak bármilyen média alkotást készíteni, mindig megpróbálnak valami újat mondani, írni. Mi nem próbáltunk meg újat mondani, nem próbáltunk semmi rendhagyót létrehozni. Csak olyan hátteret és környezetet akartunk biztosítani, amely feldolgozza az evangéliumok történeteit. Szeretem a Bibliát, és ezért a film végső célja az, hogy még közelebb hozza az embereket a Bibliához. Azt hiszem, a nézők ezt érzékelhetik."

Jelenleg a "Kiválasztott" első évadát 142 országban vetítik. (Magyar nyelven egyenlőre nem elérhető.) "A második évadot most írjuk!" - jelentette be a filmkészítő. "Több mint 19 000 adományozónk volt az első évadhoz. És most ugyanennyi támogatóra van szükségünk a következő évadhoz! De bízunk az Úrban és az Ő gondoskodásában. Most a közönség a fő befektetőnk!"- mondta Jenkins.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.