AZ EGYKORI MUZULMÁN TEMPLOMOT ÉPÍT

Az egykori muzulmán, aki utálta a keresztényeket, most Koszovóban olyan helyen segít templomot építeni, ahol 700 éve nem volt.



Urim Bogaj olyan muszlim családban nőtt föl, ahol utálták a keresztényeket. De minden megváltozott, amikor nagynénje 1999-ben áttért a keresztény hitre, miután egy véres háború megrázta a kis délkelet-európai országot. Ezután megosztotta hitét a 15 éves Urim-al, aki ezt nehezen tudta elfogadni.

"Nehéz volt őt hallgatni. Mindig úgy tudtuk, hogy a keresztények kígyók. A kígyó pedig gonoszak voltak. Én nem akartam keresztény lenni." – mondta Peter Woodingnak a Global News Alliance-tól.

Azonban Urim folytatta a Biblia olvasását és végül Krisztusnak adta az életét. A családját sokkolta a hír, hogy Urim áttért a keresztény vallásra. Ennek ellenére megosztotta velük az evangéliumot, és

az egész családja lemondott az iszlámról.

Urim folytatta a Biblia olvasását és végül Krisztusnak adta az életét


Most egy templomot építtet Malisheve-ben, az elsőt, amelyet a többségben muszlim lakta város 700 éve látott. "Voltak kihívások. Volt néhány különböző probléma. Mindenféle üldöztetés." – mondta.

Urim felhívja a hívők globális közösségét, hogy imádkozzon az ottani munkájáért. "Mint az itteni keresztények első generációja, szükségünk van arra, hogy imádkozzatok azért, hogy erősen kiálljunk Krisztusért, hogy befejezzük a kihívást és a végén célba érjünk."


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.