ISTEN IGÉJE "LEBEG" ÉSZAK-KOREA FELETT

Az emberi jogok és a vallás szabad gyakorlásának biztosítása tekintetében a világban Észak-Korea áll a legrosszabb helyen. Az ott élő keresztények hitükért gyakran az életükkel fizetnek. Egy keresztény csoport azonban szokatlan módon próbálja bátorítani az ország hívőit.



Naplemente előtt dél-koreai keresztények gyűlnek össze. "Az észak-koreai határt mintegy négy mérföldre közelítjük meg, szinte a Demilitarizált Övezet határán leszünk."- mondta az egyik hívő.

A Demilitarizált Övezet az egyik legveszélyes hely a földön, mivel folyamatos megfigyelés alatt van. Több százezer észak-koreai fegyveres csapat áll készenlétben az övezet határán, figyelve, hogy ki sérti meg a határokat, míg a déli oldalon ugyanez történik.

"Minden veszély ellenére, egyedül az időjárástól tartunk. Egy kis változás a szélirányban keresztülhúzhatja a számításainkat." - mondta Peter, az egyik keresztény aktivista.

"Ezt a projektet 1991-ben indítottuk el, mivel ahogyan egy pitypang is a szél segítségével terjed szerteszét, úgy mi is a szelet vesszük igénybe ahhoz, hogy az üzenetünket eljuttassuk másoknak." - magyarázta Peter.

A küldetést Pitypang projektnek nevezték el


"Maga az üzenet Isten Igéje, amelyet koreai nyelven elhelyezünk több ezer narancssárga léggömbben. Ha a hélium kifogy, a léggömb földet ér és benne lesz egy papírcsíkon Isten üzenete. Ezek a lufik nagyobbak az átalagosnál, hogy minél több igeverset tartalmazó papírtekercs legyen elrejthető benne. Mivel szinte lehetetlen Bibliához jutni Észak-Koreában, ezért a léggömb használata az egyik leghatékonyabb módszer az evangélium hirdetésére." - nyilatkozta Peter.

A léggömböket gyorsan megtöltik héliummal, folyamatosan figyelve a szél irányát. Suttogva imádkoznak. Néhány perccel később a léggömbök már lassan sodródnak az észak-koreai légtérben egyre feljebb és feljebb.

"A lufik elküldésével szeretnénk, hogy észak-koreai testvéreink megtudják, imádkozunk értük, arról nem is beszélve, hogy a léggömbökben lévő igeversek milyen bátorítók lesznek számukra." - mondta az egyik hívő.

"Elismerem, nem ez a legkifinomultabb vagy legkorszerűbb módszer, de egy ilyen szigorú országban muszáj olyan eszközöket alkalmaznunk, amelyek nem keltenek feltünést és gyanút. Éltetnünk kell a reményt az ott élőkben." – nyilatkozta Peter.

A léggömb-műveleten kívül ez a keresztény csoport hetente rádióműsort rögzít Szöulban, melyet közép- és rövidhullámú frekvenciákon keresztül továbbítanak Észak-Koreába.

"A rádióadás olyan, mint egy rendszeres egyházi szolgálat, amelyben Istent dicsőítjük, és hirdetjük az Ő igéjét. Az észak-koreai kormány rendszeresen megpróbálja zavarni a frekvenciát, de más módszereink is vannak az üzenet továbbítására." - magyarázta Peter.

"Amikor egy észak-koreai ember elfogadja Jézus Krisztust, az üldöztetést, bebörtönzést és esetleg a halált kockáztatja. Az ott élő keresztények számáról csak becsléseink vannak, pontosan nem tudjuk hányan lehetnek. Mindenesetre folytatni fogjuk a munkát, szüntelenül imádkozunk és hisszük hogy egy nap Észak-Koreában is szabadon, félelem nélkül imádhatják majd Jézus Krisztust. Ezért kell mindnyájunknak imádkozni, különösen azoknak, akik olyan helyen élnek, ahol szabadon gyakorolhatják vallásukat, félelmek nélkül!" – mondta Peter.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.