EGYEDÜL JÉZUS HATÁROZZA MEG AZ ÉRTÉKÜNKET!

Lydia Owens, a Dél Karolina állambeli Piedmonti Woodmont középiskola végzős diákja, meglepően bátran osztotta meg az evangéliumot a végzős társaival.



Owens nyíltan kimondta, hogy "egyedül Jézus határozza meg az értékünket, szabja meg a sikerünket, valódi megelégedést nyújt és reményt ad, amikor körülöttünk minden szerte hull", – nyilatkozta Wayne Bray pásztor. "Szégyen nélkül vallotta meg, milyen nagy az ő Megváltója."

"Igen, egy tragédia rázta meg Lydia életét és ez nagy hatással volt rá. De ő az élő bizonyíték arra, hogy Isten irgalma nagyobb." Pásztor gyermekként talán nem volt meglepő, hogy belefoglalta Jézust a beszédébe, de "ő egy teljesen új szintre emelte a dolgot" - nyilatkozta Bray. Owens a hallgatóság köszöntésével kezdte a beszédét. Ezután megvallotta a perfekcionizmus és a teljesítmény kényszer elleni küzdelmeit. Azt nyilatkozta, hogy

"sokkal több vagy, mint az, hogy milyen jól teljesítesz."

"Ha az identitásod abba helyezed hogy mit érsz el és azt gondolod hogy csak akkor vagy elég jó ha sikeres vagy, mi történik akkor ha ez nem sikerül? Mi történik akkor ha nincs sok pénzed vagy nincs sok barátod? Ha a világi dolgokba helyezed az identitásod, csalódni fogsz, mert azok csak ideiglenesek. Nálam akkor történt a fordulat, amikor édesanyám eltávozott, két évvel ezelőtt. Mikor a tragédia megrázta az életemet, nem a jegyeim vagy az elért eredményeim segítettek túljutni a veszteségen."

Lydia Owens meglepően és bátran osztotta meg az evangéliumot a végzős társaival


A végzős diák arról a reményről beszélt, amit megtapasztalt, ezt mondva, "mikor minden más az életemben bizonytalannak tűnt, Jézus volt az a biztos alap amire állhattam, hogy ugyanaz maradjak." A tömeg lelkes tapsviharban tört ki.

Owens így folytatta: "A sikerről alkotott véleményem gyökeresen megváltozott, mert rájöttem, hogy a tanulmányaimban szerzett érdemeim semmit nem érnek az örökkévalósághoz képest. Saját tapasztalatból tudom, hogy a folyamatos törekvés a tökéletességre soha nem elégít meg. Ami megelégít, az a tudat, hogy az értékem nem a sikerekben és kudarcokban van."

"Az értékem - és a tiéd is - Jézusban található meg, mert egyedül Ő tud
teljesen megelégíteni."

"Nem az számít, hogy mit hoz a jövő, de kérlek jegyezd meg hogy az élet sokkal több, mint hogy mennyire vagy sikeres. Ha meg is valósítod az összes álmod, vagy ha egyet sem, elég értékes, és elég jó vagy, mert Isten képmására vagy alkotva. Nem kell attól félned, hogy sikeres leszel e vagy sem, mert Isten azt ígéri hogy a kegyelme elegendő számunkra, és hogy az Ő ereje a mi gyengeségünkben mutatkozik meg."

Valaki így kommentálta az eseményeket: "Ott voltam és teljesen elámultam azon hogy milyen merészen beszélt az igazságról. Bevallom, meglepett, ugyanakkor örvendtem annak, hogy megengedték, hogy mindent elmondjon a beszédjében. Mikor arról kezdett el beszélni, hogy a siker nem fog megelégíteni, akárhogy is kezeled, arra gondoltam – hajrá. Más szóval: 'prédikálj.' "

Wayne Bray vezető pásztorként szolgál a dél Karolinai, Simpsonville-i Első Baptista Felvidéki Gyülekezetben (First Baptist Simpsonville – Upstate Church). Bray osztotta meg a videót Lydia beszédéről, amit már több mint 50,000 tekintettek meg és megosztott néhány információt a család történetéből.

"Lydia két éve vesztette el az édesanyját, ezek nagyon nehéz idők voltak az egész család számára (a gyülekezet számára is)," írta Bray. "Az ő bizonyságtevése arról az evangéliumról szól amit az édesanyja tanított meg neki. A lelkem örvendezett amikor hallottam a kegyelem és igazság üzenetét, amely példaértékű volt az osztálytársai előtt."

Bray több, mint a család pásztora. Úgy nyilatkozik Lydia apjáról, mint "az egyik legjobb barátom és egy igazi hős édesapa. Nagyon büszke vagyok Lydiára, mint a pásztora, de talán még jobban úgy, mint az édesapja barátja. Megéli a hitét és kész annak hangot adni, hogy az egész világ hallhassa."

Brian Owens, a gyülekezet másik pásztora és Lydia édesapja, a következőt osztotta meg a gyülekezet weboldalán, "A családunk szereti ezt a helyet és mindazokat a csodálatos embereket akik itt vannak. Nagyon örvendek hogy egy olyan gyülekezetben szolgálhatok amely a hiteles közösség, valódi lelkiség és szerető cselekedetek mellett kötelezte el magát. Ez egy olyan család, amely arra kötelezte el magát, hogy segítsen az embereknek kapcsolatot alakítani ki Jézussal, hogy Őáltala megváltozzon az életük."