A MEGÖLT LELKÉSZ LÁNYA A MEGBOCSÁTÁS ÜZENETÉT KÖZVETÍTI

A temploma előtt meggyilkolt kaliforniai lelkész lánya a hit,
a szeretet és a megbocsátás örökségéről beszél.



Daney Moore, Joe Moore lelkész lánya az 'Edifi With Billy Hallowell' podcastnak nyilatkozva elmondta, hogy családja nehezen dolgozza fel édesapja meggyilkolását, de bíznak egymásban, hogy átvészelik ezt a nehéz időszakot. "Ez olyasmi, amit nem tudunk feldolgozni. Annyira váratlanul ért bennünket. Annyira értelmetlen volt" - mondta. "A szívem összetört."

Amint arról a Faithwire korábban beszámolt, a 65 éves Moore-t, a kaliforniai Comptonban található Upper Room keresztény gyülekezet lelkipásztorát október utolsó vasárnapján ölték meg, miközben bibliaóra után a templom mellett álló járművéhez sétált.

Annak ellenére, hogy a Moores-ék mély fájdalmat és gyötrelmet éreznek, miközben a rendőrség továbbra is nyomoz a gyilkosság ügyében, a család tagjai azt mondták a sajtónak, hogy a lelkész lett volna az első, aki megbocsát a tetteseknek.

A temploma előtt meggyilkolt kaliforniai lelkész lánya a hit, a szeretet és a megbocsátás örökségéről beszél


"Az egyik dolog, amiről apám prédikált és tanított, a megbocsátás volt. Mindig a mottó szerint élt: 'Mit tenne Jézus?' " - mondta. "Azt mondta: 'Jézus megbocsátott az ellenségeinek, és nekünk is meg kell bocsátanunk a mieinknek'… Meg kell bocsátanunk az embereknek, hogy szabadok lehessünk".

Daney Moore beszélt édesapja személyiségének más aspektusairól is, 'karakteres emberként' jellemezve őt, aki mindig szeretett nevetni. De ezeken az emlékeken túlmenően azt mondta, hogy Isten embere volt, akinek az volt a küldetése, hogy az embereket a hitre vezesse.

"Az apukám szeretetteljes és vicces ember volt. Egyszerűen nem tudott vitatkozni, aki... csak meg akart győződni arról, hogy mindenki üdvözül, mindenki elfogadja az Urat" - közölte. "Minden lehetséges módot megtalált arra nézve, hogy Istenről beszéljen, és ezt meg is tette."

Amikor megkérdezték tőle, hogy van-e üzenete, amit szeretne megosztani, Moore érzelmes és felkavaró felhívást intézett minden hallgatóhoz: "Állítsátok meg az öldöklést! Hagyjátok abba az erőszakot... legyetek békében az emberekkel és... csak térjetek meg, ha még nem vagytok megtérve".