DAVE RAMSEY: MIELŐTT ADAKOZOL..

Dave Ramsey azt mondja, hogy a lelkészeknek nem szabadna arra kérni a megtört, 'szegény embereket', hogy adakozzanak, azelőtt, hogy a saját helyzetüket nem rendeznék.



Ramsey, a Financial Peace University (Pénzügyi Béke Egyetem) alapítója azt mondja, hogy ezeknek az embereknek jobban kellene bánniuk a pénzükkel, mielőtt még az egyháznak adnák. Kivéve, ha két prédikációt tartottál az adósságról - az egyiket azért, hogyan szabadulj ki az adósságból, a másikat pediget azért, hogyan legyen megfelelő költségvetésed.

"Ez a viszonyítási alap számomra, és nem az, hogy 'adakozz, adakozz, adakozz' " - mondta. De amikor a pásztorok nem foglalkoznak az adóssággal és a helyes költségvetéssel, akkor az adakozásról szóló prédikációra nem lesz megfelelő a reakció.

Ramsey azt állítja, hogy az adakozás akkor válik természetessé az ember számára, ha az adott személy kikeveredett az adósságaiból, költségvetést vezet, valamint elkötelezetten szolgálja az Urat. Azt mondja:

"Amikor a gyülekezeted előtt állsz, rengeteg embert látsz, akik nem tudják helyesen kezelni a pénzüket."

Dave Ramsey pásztor azt mondja, hogy adakozás előtt a saját helyzetünket érdemes rendezni


"Ne prédikáljunk az adakozásról a megtört embereknek."- mondja. "Először inkább tanítsuk meg nekik, hogyan kell helyen beosztani a pénzüket, és készítsenek költségvetést."

Nem mindenki értett egyet Ramsey tanácsával. Chuck Bentley, a Crown Pénzügyi Minisztériumok vezérigazgatója szerint a keresztényeknek adakozniuk kellene, nem számít, milyen anyagi helyzetben vannak.

"Ne felejtsük el, hogy az adakozás nem törvényi követelmény, hanem inkább egy önkéntes cselekedete az Ő dicsőítésnek. Ez egy kézzelfogható út Isten iránti szeretetünk kifejezésére." - mondta a The Christian Post-nak adott véleményében. "Adj, még akkor is, ha összesen csak 1 dollárod van. Amikor adsz, kérd Istent, hogy sokszorozza azt meg az Ő Királyságáért."

"Ugyanakkor azt is javaslom, hogy takarékoskodj, így vészhelyzet esetén tudsz majd mihez nyúlni." - tette hozzá. "Fontos, hogy először adj, majd takarékoskodj, még akkor is, ha ez egy nagyon kis összeg minden kategóriában! Ha ezeken a célokon egyidejűleg dolgozol, akkor jelentős változásokat fogsz elérni bevételeid kezelésében."

A két pásztor véleménye nem is feltétlen van szemben egymással. Hiszen amellett, hogy rendezned kell a soraidat, a hozzáállásodat; akkor is adakozhatsz, ha alig van, hogy Isten megáldja a fennmaradt összeget.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.