DÉDNAGYMAMA A TIKTOKON: "A FÖLDI ÉLET CSAK EGY PILLANAT"

Nagy népszerűségnek örvend Nany, egy texasi idős hölgy, amióta dédunokája TikTok-csatornát nyitott számára. Szívmelengető videókban közli meglepően újszerű gondolatait életről-halálról.



Nanny Faye 1925-ben született, legalább 80 évvel idősebb, mint a legtöbb divatos, feltörekvő influenszer. Felhasználóneve: Nannyfayeandme, több mint 220.000 követője és 1,8 millió lájkja van. Hírneve azonban nem saját, hanem dédunokája ambíciózusságának köszönhető, aki elhatározta, hogy megosztja Nanny kedves, megértő, szívhez szóló gondolatait és történeteit a TikTok-on. Ez az 'ifjonc', ahogy Nany nevezné, felismerte, hogy a dédi bölcsességét érdemes közzé tenni.

A nemrég készült nannyfayeandme-videóban egy TikTok felhasználó az alábbi üzenetet posztolta: "Félek a haláltól, és nem tudok másra gondolni. Megkérdezhetem, hogy Ön fél-e, és tudna nekem segíteni?" Nanny azonnali válasza teljesen meglepő: "Neeee! Miért féljek? Drágám, miért kellene félnem? Ez az élet csak kis köztes időszak, egy pillanatnyi dolog. Valójában nem ez a legjelentősebb; az emberi élet csak egy apró darabka az örökkévalósághoz képest. Kevesebb, mint 100 év viszonylag jelentéktelen…"

Nagy népszerűségnek örvend Nany, egy texasi idős hölgy, amióta dédunokája TikTok-csatornát nyitott számára


Honnan meríti Nanny ezt a nézetet? A Bibliából.

"Hitedet abba kell helyezned, amit a Biblia mond. A Biblia megmutatja neked a legcsodálatosabb helyet, ahol érdemes élni, lakni, boldognak és tökéletesnek lenni."

Nanny majdnem 100 évet élt, tudja, milyen küzdeni és milyen jó életetre törekedni, de azt is, hogy az életben adódnak gondok, ez a realitás. "Amikor itt tökéletességet akarunk, soha, soha, soha nem kapjuk meg" – mondja, és úgy tekint a mennyre, mint arra a helyre, ahol elérjük a tökéletességet, ahol minden reményünk és szükségünk teljesül: "Lesz tökéletesség! Minden csodás lesz. Betegség nélkül, szomorúság nélkül, munkanélküliség nélkül, ott nem lesz semmi baj."

Ez a nagymama segít megérteni az aggódó követőknek, hogy "nem lesz semmi azok közül a dolgok közül, amik itt a földön nyomasztanak bennünket." És a nézők reagálnak. Egy TikTok felhasználó egyetértően írta: "Rák-túlélő vagyok. Az embereknek azt mondtam, hogy ez egy nyertes helyzet: vagy meggyógyulok, vagy meglátom Jézust!" Egy másik felhasználó ezt írta: "Én is ezt hiszem, de hallani, ahogy ő elmondja... nagy békességet ad a lányom hiányában, aki 21 éves korában, 8 évvel ezelőtt eltávozott."

@nannyfayeandme Replying to @malindajrobertson original sound - Nanny Faye

Nem az az egyetlen videó, amellyel Nanny megérinti az embereket. A mindennapi életét is bemutatja. Az egyikben éppen betegségből lábadozik. A másikban a családjától kapott ajándékot bontja ki, miközben viccelődik a gondos csomagolást látva, s megkérdezi: "Ez halott?" A következő megosztásban dédi felujjong, amikor megtudja, hogy születendő dédunokája fiú, majd spontán mozdulattal saját magához illeszti a babaruhát, és nevetve azt mondja: "Nem tudtam, hogy terhes vagyok!" Másik videóban beszél korai házasságukról, mozgalmas társasági életükről, megosztja, hogyan 'viseltek el mindent' a férjével. Azt is láthatjuk, ahogyan Nanny és dédunokája nagyokat kacagva játszanak különböző vicces portré-szűrő próbálgatásával.

Mi lesz Nanny Faye következő lépése? Remélhetőleg még több bölcsességet oszt meg velünk az életről és az örökkévalóságról.