A KERESZTÉNY OKLAHOMAI SOFTBALL CSAPAT SIKERE

Az Oklahoma női softball csapat 3-1-re legyőzte a Florida State csapatát a College World Series második meccsén, így sorozatban harmadjára lettek nemzeti bajnokok.



Az oklahomai női softball csapat Florida State elleni győzelme történelmi jelentőségű. A csapat számára 52 meccses győzelmi sorozatuk ellenére nem a pályán szerzett győzelmek a legfontosabbak. A csapat számos játékosa odaadó keresztény, aki bátran hirdeti hitét. Patty Gasso vezetőedző rendszeresen dicsőíti Istent a Tőle kapott sok áldásért. Grasso Istennek tulajdonítja, hogy évekkel ezelőtt megváltozott a gondolkodásmódja, és a hangsúlyt a softball meccsek megnyeréséről a lelkek megnyerésére helyezte. "Te bekopogtatsz az ajtón, onnan pedig én végzem a többit!" – ez volt Isten üzenete neki.

A nemzeti bajnokságot megelőző sajtótájékoztatón három oklahomai softball játékos azt mondta az újságíróknak, hogy Krisztus az örömük és a szabadságuk forrása.

Amikor az egyik riporter megkérdezte, hogyan kezelik a nők a nyomást és hogyan tartják fenn a lelkesedésüket, Grace Lyons csapatkapitány így válaszolt: "Az egyetlen módja annak, hogy el nem múló örömben legyen részed, ha az Úrhoz tartozol és Vele jársz. Minden másfajta öröm tűnékeny, amely a körülményeinkből és történéseinkből fakad, azoktól függ. Az Istentől jövő öröm nem a pályán elért sikeren múlik. A softball játék egy hullámvasúthoz hasonlít. Valójában az Úrtól kapott öröm az egyetlen dolog, ami képes megőrizni a motivációt és a helyes hozzáállást és gondolkodásmódot, függetlenül az eredményektől"

A csapat számos játékosa odaadó keresztény, aki bátran hirdeti hitét


Csapattársa, Jayda Coleman elmondta, hogy 1000%-ban egyetért edzője szavaival, és mesélt arról, mennyire üresnek érezte magát a csapat első bajnoki címe után, mert meg kellett találnia Krisztust. "Nem attól félünk, hogy veszítünk! Győzni akarunk, de nem a világ vége, ha veszítünk, mert az életünk Krisztusban van, és ez mindennél többet jelent. Csak ez az, ami számít."

Alyssa Brito, játékos elmagyarázta a csapat stratégiáját, ami szerint a játékosok felfelé mutatva jelzik, hogy mindenkor Krisztusra emelik tekintetüket. "Tudjuk, hogy ez a játék lehetőséget ad nekünk Isten dicsőítésére. Amint rájöttünk, ez tényleg nagyon megváltozott számunkra." – mondta Brito, aki tavaly két csapattársával együtt keresztelkedett meg.

Brito azt mondta, amikor Jézus megváltoztatta az életszemléletét, valódi szabadságot és örömet hozott az életébe. "Ez a világ nem az otthonunk. Ennél sokkal több adatott nekünk Krisztusban. Örökké tartó öröm és boldogság Atyánkkal, és nagyon izgatott vagyok emiatt. Bármi legyen is, a testvéreim Krisztusban ott lesznek velem az örökkévalóságban, amikor a Királyunkkal leszünk."

A csapatot, ami még idén nem veszített meccset, sokan bírálták a látványos ünneplésük miatt. Gasso edző azonban azt mondta, hogy játékosainak nem kell bocsánatot kérniük izgatottságuk és Isten felé való elköteleződésük miatt.

Sarah Roberts, a csapat lelkésze, aki a csapat hitéletét támogatta a hosszú szezon során. Egy közösségi oldalon fotókat tett közzé a csapatról, amint Istent dicsérik, majd odaírta: "Ugyanúgy, ahogy Péter és János megosztotta a hitét, úgy az Oklahoma Softball csapat is megosztja hitét! Tegyünk mi is így! 1) merészség 2) rendszeresség 3) kapcsolat Jézussal. Ha Krisztus követője vagy, oszd meg a nagy hírt bárhol is vagy, hogy Istenhez tartozol!"