LEÁLLÍTOTTÁK A "SÁTÁN CIPŐJÉNEK" SZÁLLÍTÁSÁT

A Nike cég az MSCHF nevű dizájnerkollektíva által és Lil Nas X rapper közreműködésével átalakított cipőket visszahívta, gyártásukat leállította. Az interneten elterjedt legabszurdabb, legcinikusabb és legkártékonyabb projektként jellemezte Eric Komitee járásbíró a "Sátán cipőjeként" elterjedt termék kitalálását és kivitelezését.



A Nike leállította azokat a rendeléseket és szállításokat, amelyek azon Air Max 97-es típusú cipőkre vonatkoztak, melyeket az MSCHF áttervezett, majd a "Sátán cipője" fantázianévvel piacra dobott. A fekete-piros színű Nike Air Max 97-es cipőt úgy alakította át az MSCHF, hogy a fűzőjére egy pentagrammát terveztek, az oldalán Lukács evangéliuma 10. fejezetének 18. igéjével: "Ő pedig ezt mondta nekik: Láttam a Sátánt villámként leesni az égből."

A dizájner cég azzal népszerűsítette termékét, hogy a reklám szerint minden cipő alapanyagához hozzákevertek egy csepp emberi vért is.

A bíró meghallgatta a Nike ügyvédjeit, akik arra hivatkoztak, hogy ezek a cipők nem hivatalos Nike cipők, és nem a cipőgyártó cég munkái, az ötlet kivitelezéséhez a dizájnercég elbitorolta a terméket. A Nike védjegybitorlás miatt beperelte a cipőiket átalakító tervezőket. Sokan bojkottálták a népszerű cipőmárkát, mert az emberek azt hitték, hogy a Nike van a gyártás mögött, és támogatja az ördögi cipőt.

"Számos bizonyítékot nyújtottunk be arra vonatkozóan, hogy egyes fogyasztók azt mondják, soha többé nem vesznek Nike cipőt." - nyilatkozta a Nike ügyvédje.

A bíró végzésében kimondta, hogy a Nike cipőjét "Sátán cipőjeként" nem lehet eladni


"Nincs kapcsolatunk Lil Nas X-szel vagy az MSCHF-fel. A Sátán cipő a Nike jóváhagyása vagy engedélye nélkül készült, és a Nike semmilyen módon nem kapcsolódik ehhez a projekthez." - mondta a cég ügyvédje.

A bíróság előtt kiderült, hogy 665 pár Sátán cipőt kiszállítottak az ügyfeleknek, míg a fennmaradó 666. párost a rajongók között tervezték kisorsolni. Ezt a fennmaradó egy pár cipőt az MSCHF nyilatkozata szerint határozatlan időre visszatartják. Az MSCHF ügyvédei művészinek nevezték a cipőket, és hivatkoztak a szintén általuk tervezett, Nike támogatásával elkészült "Jézus cipő"-re, amely 4000 dollárért kelt el. Ezek a cipők a Jordán folyóból származó szent vizet tartalmazták, és azzal érveltek, hogy akkor nem kellett perre menniük a céggel. "Eretnekség csak az egyik doktrínát elismerni!"

A bíró végzésében kimondta, hogy a Nike cipőjét "Sátán cipőjeként" nem lehet eladni. Lil Nas X a Twitteren a következőket írta: "Sajnálom, srácok, az interneten síró majmok miatt jogszerűen nem adhatom el a 666. párost." Azon a napon, amikor a cipő forgalomba került, Franklin Graham Facebook-oldalán veszélyesnek nevezte ezt a marketing törekvést! "Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában." (Máté 10:28). "A pokol igazi hely, és ugyanígy azok örök halál is, akik elutasítják Jézus Krisztust Úrként és Megváltóként."


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.