A SÖTÉT 50 ÁRNYALATA ELLENI KAMPÁNY

Naghmeh Abedini, Seed Abedini pásztor felesége mozgalmat indított a közösségi hálón, hogy küzdjön a családon belüli erőszak és a szexuális erőszak ellen. Az "#50dollarsnot50shades" (50 dollárt, ne 50 árnyalatot) mozgalommal a Sötét 50 árnyalata című film ellen kampányol.



"Az ilyen jellegű filmek és a pornó ipar az erőszakos kultúrát népszerűsítik, amely sötét, ördögi és olyan súlyos szociális jelenségeket támogat, mint a családon belüli erőszak, gyermek pornográfia, gyermekek megerőszakolása, emberkereskedelem és rabszolgaság", írta Abedini a közösségi oldalán.

Az első könyv cselekményében a főszereplők – Christian és Ana – között kialakult úgynevezett romantikus viszony párkapcsolati erőszakon alapul. Az Amerikai Megelőzési Intézet kutatóinak megfigyelése szerint az érzelmi zsarolás és a szexuális erőszak hatásai az érintettek minden későbbi megnyilvánulásában jelen vannak, azok életük végéig hatással lehetnek a mindennapjaikra. - írta Caitlin Roper.

A kampány keretében arra kérik az embereket, hogy inkább ajánljanak fel 50 dollárt női menhelyek számára, ahelyett, hogy a mozijegyre fizetnének ki ugyanennyi összeget. "Én is ugyanúgy fel fogok ajánlani 50 dollárt a helyi menhelyek számára, ahol nőknek segítenek. Bátorítok mindenkit, hogy tegyen így, akinek a szíve ezt diktálja."- írta Nagmeh.

Naghmegre akkor figyeltek fel világszerte, amikor férjét 2012-2015 között bebörtönözték Iránban azért, mert korábbi muszlim vallásából áttért a keresztény hitre és ezt a későbbiek folyamán sem volt hajlandó megtagadni.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.