EGY FELFEDEZETT SÖTÉT UNIVERZUM

Átjárót fedeztek fel a tudósok egy párhuzamos univerzumba.
Felfedezhették Isten egy elrejtett helyét?



"A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát, a homály földjén lakókra világosság ragyog." (Ézsaiás 9:1)

Fizikusok felfedeztek egy átjárót egy eddig nem ismert, sötét univerzumba, amely meglátásuk szerint közelebb hozta őket a világegyetem keletkezésének megértéséhez. Az egyik fizikus – aki egyben hívő keresztény is – úgy gondolja, hogy ez a felfedezés részben akár

Isten létezésére is bizonyítékot jelenthet.

Az újonnan felfedezett sötét univerzumot alkotó sötét részecskék túl bonyolultak és összetettek, a tudományos megfigyelésekre rendelkezésre álló eszközök még nincsenek azon a szinten, hogy vizsgálni tudják ezeket, de annyi máris bizonyos, hogy ennek a sötét univerzumnak és részecskéinek óriási jelentőségük van az világegyetemben. A fizikusok úgy gondolják, hogy közel 68%-a a világegyetemnek sötét energia, 27% valódi sötét anyag. A maradék 5%-ot különböző eszközökkel folyamatosan figyelik.

A kvantumfizikusok úgy vélik, hogy a sötét univerzumot alkotó sötét anyag és sötét energia párhuzamosan, egymást kiegészítve létezik, de nem szimmetrikusak. Ez a különálló sötét univerzum pedig ezen a most felfedezett, kisméretű átjárón keresztül kapcsolódik a mi univerzumunkhoz.

Az "Univerzum Elméleti Fizikájának Központja" kutatói úgy gondolják, hogy ezt az átjárót egy újonnnan megismert szubatomi részecske által fedezték fel, amelyet "nehéz kvarknak" hívnak. A kutatások szerint ennek a nehéz kvarknak van egy "sötét töltete" is, amely mintegy hídként segíti az átjárást a két univerzum között, de mivel a tudósok képtelenek megfigyelni a sötét részecskéket vagy a sötét energiát, ezért a másik párhuzamos univerzumról a létezésén kívül nem is nagyon tudunk mást.

A tudományra mindig is úgy tekintettek, mint a vallás ellenségére, melynek a teremtés titkát boncolgató kvantumfizika az élharcosa. Dr. Geral Schroeder, kutató-fizikus, teljes mértékben egyetért azzal, hogy ez a felfedezés egyértelmű bizonyítéka Isten egyedüliségének.

"A kvantumfizika azt akarja bebizonyítani, hogy egy ősrobbanással képesek vagyunk a semmiből világegyetemet teremteni, feltételezve, hogy befolyásunk van a természeti erőkre." Schroeder professzor elmagyarázta, hogy ez az értelmezés egyébként nagy mértékben egybecseng a Bibliában lévő teremtés történettel. A természet törvényei nem fizikai törvények, de mégis a fizikai szabályok érvényesülnek benne. Tehát időben megelőzik az univerzum létrejöttét, mivel ezen szabályok mentén jött létre a világegyetem. Ennek alapján Istennek, mint a természeti és fizikai törvények megalkotójának már a világmindenség létrejötte előtt léteznie kellett.

"Mielőtt hegyek születtek, mielőtt a föld és a világ létrejött,
öröktől fogva mindörökké vagy te, ó, Isten!"
(Zsoltárok 90:2)

"Ez Isten Biblia szerinti meghatározása"- mondta Schroeder professzor. "A tudomány felfedezte magának Istent és a teremtés történetében bemutatásra kerülő isteni vonásokat. Amit mindenképpen be kell látnunk és hangsúlyoznunk kell, hogy a világegyetem teremtője még mindig aktívan formálja az univerzumot.

Ez a felfedezés bizonyíték arra, hogy az emberi érzékeknek, képességeknek nincs mindenre hatásuk a földön, hogy a létezés bizonyos aspektusai egyszerűen ismeretlenek és megismerhetetlenek számunkra, tehát isteni szinten működnek. Akárcsak ez a sötét univerzum, melyhez van átjáró, de vizsgálni mégsem tudjuk.

"A sötét anyag a bizonyíték arra, hogy vannak dimenziók, amelyek folyamatosan hatással vannak egymásra, de mi ezt nem tudjuk érzékelni. Ezek az erők azok, amelyek a tudomány számára teljesen sötétek, és egy úgynevezett teremtő univerzumnak a részei. Ez a felfedezés adta meg részben a tudomány számára Isten létezésének bizonyítékát.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.