TAJVANI TÍZEZREK A MELEGHÁZASSÁG ELLEN

Tízezrek tüntettek a tajvani kormány melegházasság legalizálására irányuló kezdeményezése ellen.



Tavaly októberben a tajvani Demokratikus Haladó Párt kidolgozott egy törvényjavaslatot, melyben kezdeményezték az azonos neműek házasságának legalizálását Tajvanban. Kevesebb, mint egy hónappal később a javaslat elfogadásra került az első körös szavazáson, amelyet követően több ezer tüntető vonult fel a Ketagalan sétányon Tajvanban azért, hogy tiltakozásuknak és felháborodásuknak hangot adjanak.

A Jingfu kapu környékén körülbelül 80.000 ember gyűlt össze, mindnyájan fehér pólót viseltek. A tiltakozást a Következő Generáció Boldogságáért nevű egyesület szervezte, amely már korábban is tartott hasonló tüntetéseket Taichung és Kaosiung városokban, több mint 90.000 tiltakozóval.

A tiltakozáson a résztvevők felszólaltak azellen, hogy az iskolákban a gyerekeknek homoszexualitást elfogadó és támogató tananyag kerüljön oktatásra.

Nem az első ilyen jellegű tüntetés volt a melegek házassága ellen Tajvanon, az elmúlt hónapokban számos alkalommal tiltakoztak különböző szervezetek, úgy mint a Tajvaniak Keresztény Szövetsége vagy a Családok Védelméért Egyesület, akik több mint 20.000 emberrel együtt emelték fel hangjukat az azonos neműek házasságának legalizálása ellen.

Azzal érveltek, hogy a korábban a tajvani társadalom gyökerét képező konfucionizmus, valamint a kereszténység is a hagyományos társadalmat tekinti a legnagyobb nemzeti értéknek, mivel ez a fennmaradás záloga. A melegházasságot ellenzők azzal érveltek, hogy bizonyított tény, hogy a gyermekek, valamint a következő generációk tagjai számára nagyon ártalmas és káros példát mutat a homoszexualitás és a melegházasság. "A házassághoz való jog alapvető emberi jog, de mint minden alapvető emberi jognak, ennek is vannak korlátai."

"Ellenezzük, hogy a homoszexuálisok közötti házasság bekerüljön a Polgári Törvénykönyvbe, mert a család egységét a férfi és nő közötti házasság képezi, mely a társadalom alapja is egyben. Ha a házasság egységét megbontjuk, az az egész társadalom alapjának felborulásához vezet. Az országnak a nő és férfi szövetségén alapuló rendszerre kell támaszkodnia, egy feleség, egy férj. Régóta alapvető berendezkedési formánk ez az életre."- mondta Chu Wu-shien, a Családok Védelméért Egyesület szóvivője.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.