MIT GONDOLNAK A TIZENÉVESEK JÉZUSRÓL?

A káosz és az elveszettség korában egy nemzetközi tanulmány lenyűgöző válaszokra mutat rá.



'Hogyan látod Jézust tizenévesként?' Ez volt az egyik kérdés egy új tanulmány középpontjában, amelyet számos jól ismert keresztény szervezettel együttműködve végeztek. A felmérés, amely 26 különböző országból összesíti a tinédzserek válaszait, azt mutatja, hogy a legtöbb 13 és 17 év közötti tinédzser pozitívan látja Krisztust, és többek között nagylelkűnek, bölcsnek, békésnek és megbízhatónak látja őt. Az adatok azt mutatják, hogy ritka, hogy rosszul gondolnak Jézusra – olvasható a 'Barna Csoport' jelentésében. A legtöbb tinédzser világszerte pozitívan vélekedik róla.

A tinédzserek körülbelül fele, a vallási csoportokon belül úgy írja le Jézust, mint 'szerető' (49%), és úgy gondolja, hogy 'reményt ad' (46%), és 'törődik az emberekkel' (43%). Ezzel szemben a válaszadók mindössze 8%-a mondta azt, hogy Jézus 'elszakadt a mai valós problémáktól', 7%-uk 'ítélkező', 6% számára 'irreleváns', és 4% szerint 'képmutató'. A negatív mérőszámok nagyon kis százalékot adtak az eredményekben.

A kutatás egyik legérdekesebb eleme az volt, hogy a Bibliával foglalkozó tinédzserek hogyan válaszolnak a kérdésekre, és a Szentírást megtartónak, és hatalmasnak látták az életükben. Ezek a statisztikák betekintést adnak a tinédzserek szívébe és elméjébe, különösen, ha a keresztény hitről van szó.

'Hogyan látod Jézust tizenévesként?' Ez volt az egyik kérdés egy új tanulmány középpontjában.


A második jelentésben 'Hogyan gondolkodnak a tinédzserek a Bibliáról' címmel a fiatalokat három csoportba sorolták: 'Bibliával foglalkozó', 'Bibliát kinyitó' és 'Biblia nélküli'. Az első csoport úgy gondolta, hogy a Biblia Isten Igéje, az Úr ihlette, és egész héten olvasták a Szentírást. A második csoport kevésbé foglalkozik a Szentírással, és inkább semleges álláspontot képvisel, bár évente több mint három-négy alkalommal foglalkozik vele. Az utolsó csoport az összes többi tinédzsert magában foglalja.

A 'bibliával foglalkozó' tinédzserek 84 százaléka azt mondta, hogy a Szentírás megtanítja nekik 'az értelmes életet' egy olyan korszakban, amelyben az öngyilkosság és a káosz tombol, szintén 84%-uk azt mondta, hogy a Biblia segít nekik megérteni céljukat – ez egy erőteljes mérőszám egy olyan generáció számára, amely elveszettnek és összezavarodottnak tűnhet. A 'Barna Group' több mint 24 500 interjút készített 13 és 17 év közötti tinédzserekkel Észak-Amerika, Latin-Amerika, Európa, Óceánia, Ázsia és Afrika 26 országában.

A felmérés angol nyelven részleteiben elolvasható itt.