NINCS SZÜKSÉG VALLÁSMENTES ZÓNÁKRA

Jeff Landry, Louisiana-i ügyész, és Mike Johnson kongresszusi tag kiadtak egy 15 oldalas dokumentumot, melyekben a tanárok és diákok vallási szabadságát magyarázza.



A felülvizsgálat szerint az amerikai állami iskoláknak nincs szüksége "vallásmentes zónákra". Épp ellenkezőleg, mind a szövetségi, mind az állami törvények kifejezetten védik a vallási szabadságjogokat az állami iskolákban, mondja a dokumentum.

"Szerencsére a Kongresszus és az állami törvényhozás még mindig felismeri a vallási szabadság alapvető fontosságát."

A dokumentum azt is kimondja, hogy csak azért, mert az iskoláknak a vallással szemben semlegesnek kell lenniük, nem szabad a hallgatókat korlátozni hitük gyakorlásában az intézményben. Ehelyett a tanulók szabadon imádkozhatnak, beszélhetnek hitükről, olvashatják a Bibliát, és meghívhatnak másokat vallási eseményekre. Az Egyesült Államok Alkotmánya védi ezt a típusú beszédet, mondja a felülvizsgálat.

U.S.A. Nincs szükség "vallásmentes zónákra" az állami iskolákban


Azonban a dokumentum megjegyezte, hogy minden vallási tevékenységnek a diákok által kezdeményezettnek kell lennie. A tanárok a dokumentum szerint oktatási időn kívül szervezhetnek bibliai tanulmányokat és imádságokat is.

A vallást az osztályteremben is megvitathatják, ha az az osztálytermi tantárgy szempontjából releváns.

A dokumentum publikálását megelőzően egy Louisiana anya decemberben a Webster Parish kerületet beperelte; azt állította, hogy alkotmányellenesen támogatták a kereszténységet.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.