Súlyos zavargások tapasztalhatók a Kongói Demokratikus Köztársaság területén. A Közép-afrikai államban tartott tüntetések ráadásul ártatlan emberek életét..

 

 

Iránban, ha kiderül, hogy valaki megkeresztelkedett, azonnal börtönbe zárják. Így elutaztak egy biztonságos, az országukon kívüli helyre.

Nigéria Plateau államának egy kis, Zawrua nevű falujában a keresztények október 13-án éjjel 11-kor lövések kereszttüzébe kerültek.

Ha úgy gondoljuk, hogy Észak-Korea diktátorai a világ számára rosszak, képzeljük csak el, milyen lehet ott kereszténynek lenni.

A kínai hatóságok a kereszténység terjedésének megakadályozása céljából folytatott küzdelmük során újabb intézkedést hoztak..

Hivatalosan is tilossá vált a keresztény hit gyakorlása a kínai kommunista párt tagjai számára, melyet a vallási ügyekért..

A reformáció ötszáz éves évfordulójának emléknapján, október 31-én a Lutheránus Világszövetség és a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsa..

Az iráni vezetők mindent megtesznek, hogy elnyomják a keresztény hitet, de minden igyekezetük ellenére belátták, hogy egyre többen akarják Jézus Krisztust követni.

A válság motiválja a venezuelai gyülekezeteket. A szavazás napján a keresztények imádságaitól visszhangzottak a nyilvános terek..

Max Lucado üzenete a Harvey hurrikán kapcsán: "Krisztus visszatérése előtt a katasztrófáknak be kell következniük."

Egy finn evangélikus gyülekezet missziójának köszönhetően muszlim menedékkérők válaszoltak Krisztus..

Dave Eubank leszerelt katona, aki egy keresztény humanitárius szervezet megbízásából csatlakozott egy mentőalakulathoz..

50 gyülekezet irányítását vonta magához Recep Tayyip Erdogan, török elnök.

Az eritreai keresztény lakosság fokozott üldöztetésnek van kitéve, mióta a helyi kormány május óta intenzíven fellép ellenük.

A fokozott üldözések ellenére Kínában, a kereszténység növekedik, és közel 100 000 új hívő adja át Krisztusnak az életét minden évben.

Az Indiában élő keresztények ellen irányuló támadások száma egyre nő.

A keresztényüldözés egyre inkább kezd elterjedni Oroszországban mióta Putyin elnök aláírta az elmúlt év végén a Yarovaya törvénycsomagot.

Franklin Graham pásztor arra kérte a keresztényeket világszerte, hogy imádkozzanak azokért az egyiptomi keresztény hívőkért, akik az Iszlám Állam célpontjai lettek.

A különböző missziós szervezetek rendelkezésére álló adatok alapján jelenleg több millió keresztényt üldöznek a hitéért.

A nigériai övezetben, több régiójában és államában, a muzulmán Hausa-Fulani pásztorok folyamatosan támadják a keresztény farmereket.

Az egyiptomi keresztények megbocsátottak annak az öngyilkos merénylőnek, aki 2016 decemberben robbantott.

Ferenc Pápa reformáció napjához köthető, svédországi látogatása során olyan kijelentést tett, mely újabb lépés az egyházak közeledésében.

 

 

Az ISIS terrorista csoport állítólag Ferenc pápát nevezte meg az első számú ellenségének. ..

Kayla Mueller humanitárius szolgálatot végzett Szíriában, amikor elrabolták. "Erős hite volt, amiből erőt merített." -mondták róla.

Elmondhatjuk, hogy egyre durvább eszközökhöz nyúl az Iszlám állam. Ebben új szintet hoznak az öngyilkos gyerekek. ..

Alkotmány védi a vallásszabadságot, de ez nem akadályozza meg, hogy a környező szigeteken a keresztény hívőket ne támadják.

A Közel-Kelet és Észak-Afrika legsötétebb szegleteiben soha nem tapasztalt ébredés zajlik..

Ferenc egyik szívügye az ökumenizmus, nemcsak a protestáns egyházakkal, de az ortodoxokkal is.

Az amerikai Sátánista Egyház képviselői 2015. július 25-én felavattak egy közel 3 méter magas sátánista szobrot Detroit városában.

A keresztények üldözése új szintre emelkedett manapság az Open Doors keresztény figyelőszervezet szerint.

Ne a politikai propaganda alapján próbáljuk hát megítélni a helyzetet!

"A gonosz győzelméhez elegendő, ha a jók tétlenek maradnak." (Edmund Burke, neves ír államférfi)

Az evolúció és az ősrobbanás elméletei valósak, és Isten nem egy ''varázsló varázspálcával'' - jelentette ki Ferenc pápa.

 

 

Mit jelent az üldözött keresztények jelenléte a muzulmán többségű országokban?

Isten hagyja érvényesülni az "amit vet az ember, azt aratja" törvényét, de folyvást viszi előre megváltási tervét.