SLÁGER LETT A VILÁGHÍRŰ RAPPER ISTENT KÁROMLÓ VIDEÓJA

A Grammy-díjas rapper, Lil Nas X ígéretéhez hűen kiadta a már előzetesen is olyan sokat vitatott új dalát és videóját 'J Christ' címmel.



Új kislemezének kiadása előtt a 'Sátán cipő' alkotója azzal jelentette be a megjelenést, hogy közölte rajongóival: 'keresztény korszakába' lépett, sőt egy hamis levelet is közzétett az egyik egyetemtől, amelyben gratuláltak neki, hogy felvették a 'Keresztény vezetés és Biblia' elnevezésű egyetemi kurzusra. A szókimondó, meleg rapper a 2021-es Montero klipjében egy sztriptíz póznán csúszott le a mennyből a pokolba, hogy az ördögnek öltáncoljon. Nemrégiben pedig igen komoly vitát váltott ki a keresztények körében, miután megosztotta új kislemezének borítóját, amelyen ő van ábrázolva, amint a kereszten függ, mint Jézus.

Sean Feucht, lelkész istenkáromlónak nevezte a képet, és azt mondta: "Soha nem lenne szabad következmények nélkül ilyen mértékben kigúnyolni egy vallást. Miért kell ezt a keresztényeknek eltűrni?"

A 'J Christ' videóklippet, amelyet Lil Nas X írt és rendezett is, több mint 1,7 millióan nézték meg kevesebb mint 24 óra leforgása alatt (egy hónap elteltével 17 millió megtekintésnél jár). A videóban a férfi a mennyországban járkál, a Megváltóhoz hasonló alakként ábrázolva magát, női ruhát és aranyozott nyakláncot visel, amelyen 'szexi' felirat áll. Látható továbbá, amint olyan híresség-hasonmásokat fogad a mennyország kapujában, mint Michael Jackson, Kanye West és Taylor Swift.

A Grammy-díjas rapper, Lil Nas X ígéretéhez hűen kiadta a már előzetesen is olyan sokat vitatott új dalát és videóját 'J Christ' címmel


A videóban a Sátán egy pár Lil Nas X 'Sátán cipőt' visel, és egy kosárlabda meccsen is feltűnik, amint egy női pompomlány öltözékben szurkol. Később a klipben a rapper a kereszten lóg, bojtos go-go csizmát visel, fején töviskoronával. Egy Noé-szerű karakter is ábrázolásra kerül, aki állatokat ment meg a globális árvíztől egy bárkában, rajta a szivárvány jelképével. A 'J Christ' videó a 2Korinthus 5:17 szövegének felvillanásával zárul: "Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre." A dal egyik részében Lil Nas X Krisztus halálával és feltámadásával kapcsolja össze tapasztalatait. "Gyerünk, gyerünk! ki a sírhelyről, K***k. Visszatértem, mint J Christ. Végre feltámasztottam a melegeket. Ki a sírból, k****k! Visszatértem, mint J Christ" – rappeli Lil Nas X.

Miután a rapper nyilvánosan is kigúnyolta a kereszténységet videójában, John Cooper, zenész kijelentette, hogy a rappernek - mint mindannyiunknak ezen a világon – bűnbocsánatért kell könyörögnie, hogy ténylegesen üdvözülhessen és újjászülethessen. Cooper felsorolta azokat a 'Jaj'-okat, amelyek eszébe jutottak Lil Nas X videójának megtekintése után. "Jaj azoknak, akik a Sátánt ünneplik. Jaj azoknak, akik gőgösen Jézus Krisztushoz hasonlítják magukat. Jaj azoknak, akik saját képüket keresztre vetik, mintha Jézus lennének, és jaj azoknak, akik összezavarják a Sátán imádatát. Jaj azoknak, akik megpróbálják megzavarni a gyermekeket és félrevezetve őket. Jaj azoknak, akik a szexuális erkölcstelenséget ösztönző zenei visszatérésüket Jézus feltámadásához hasonlítják. Jaj azoknak, akik nem ismerik a különbséget Jézus és a Sátán között. Jaj azoknak, akik kigúnyolják Istent azzal, hogy lekicsinylik az Ő halálát és feltámadását, és jaj azoknak, akik hiába hivatkoznak Krisztus nevére. Ne hagyd magad megtéveszteni; Istent nem gúnyolhatod." - nyilatkozta John Cooper, zenész.

Cooper ezután a keresztény egyházra irányította a figyelmét, és azt mondta: "nekünk, keresztényeknek meg kell bánnunk, amiért nem beszéltünk a gonosz ellen. Bűnbánatot kell bánnunk, amiért hagytuk, hogy a kultúra elrohadjon anélkül, hogy egy szót is szólnánk róla, és elfogadjuk a halál nyilvános megünneplését kultúránkban. A halált úgy definiálják manapság, mint egy szent szimbólumot. Azoknak a gyülekezeteknek is bűnbánatot kell tartaniuk, amelyek elősegítik az abortuszt, a hiperszexualitást, a nemek közötti zűrzavart és a gyermekek szexuális bántalmazását. A gyülekezeteknek bűnbánatot kell tartaniuk, mert nem hajlandók cselekvésre hívni a világot, ki kell állni az igazságosság mellett, és az erkölcsi világosság hihetetlen hiánya miatt."

Cooper így zárta: "Úgy van, ahogy Jeremiás próféta mondta a 6. fejezet 15. versében
'Szégyenkezniük kellene, mert utálatos, amit tettek. De nem akarnak szégyenkezni, és már pirulni sem tudnak. Azért elesnek az összeomláskor, elbuknak a megtorlás idején - mondta az ÚR' "