AZ EX-MELEG FÉRFI BÖRTÖNBÜNTETÉSE KERESZTÉNY HITE MIATT

Matthew Grech, egy volt LMBTQ aktivista börtönbüntetést kaphat Máltán, miután közzétette bizonyságát, miszerint Krisztusnak hála felhagyott homoszexuális életével és Jézust követi. A férfi nem nyugszik bele a kiszabott büntetésbe, a bíróságon folytatja harcát.




"Tényleg hiszem, hogy Isten velem van és győzelemre vezet ebben a harcban is!" – mondta. A jogi problémák akkor kezdődtek, amikor Grech nagyobb közösség előtt megosztotta történetét az LMBTQ életmódjának elhagyásáról és Jézus megtalálásáról.

2016-ban Málta volt az első európai ország, amely szigorúan büntetni rendelte, ha valaki bármilyen jellegű terápiának minősülő módszerrel akarja kigyógyítani az embereket a homoszexualitásukból. Ebben az esetben pénzbírságot vagy akár börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság.

A jogszabály alapján tilos ugyanis a homoszexualitást úgy feltüntetni, mint betegséget vagy bármilyen ferde, megváltoztatandó hajlamot.

"Tavaly meghívást kaptam, hogy megosszam a történetemet egy programon, és válaszoljak a felmerülő kérdésekre. Említést tettem egy szervezetről, amely támogatja az LMBT-ből kilépő férfiakat és nőket, valamint felhívtam a figyelmet egy olyan keresztény szervezetre is, amely a szexuális tévelygőket támogatja." Néhány nappal később hárman feljelentették a rendőrségen, és törvénysértéssel vádolták. "El kellett mennem a rendőrségre, majd kihallgattak. Azt követően a rendőrség vádat emelt ellenem."

A hírek szerint Grech az első ember, aki ellen ilyen eljárást indítottak. "Ha bűnösnek találnak, öt hónapos börtönbüntetésre ítélnek, vagy 5000 eurós pénzbírságot is fizethetek. Pusztán azért, mert gyakoroltam a vallásszabadságomat és a jogomat ahhoz, hogy keresztény legyek, és támogassam azokat, akik el akarnak távolodni a bűnös élettől." – mondta.

Matthew Grech, egy volt LMBTQ aktivista börtönbüntetést kaphat Máltán, miután közzétette bizonyságát


Grech azt mondta, hogy hálás azért a rengeteg támogatásért és imáért, amelyet a keresztényektől kapott szerte a világon. Bízik benne, hogy győzni fog a bíróságon, de ha nem, akkor sem tervezi, hogy feladja misszióját a homoszexuálisok helyes irányba vezetése kapcsán.

"Alapvető szabadságjogainkat sértik, és úgy gondolom, hogy Máltán nemcsak alkotmányos törvények léteznek, hanem európai törvények és nemzetközi törvények is. De elsősroban nem a jogszabályokban bízom, hanem Istenben" – mondta.

"Pál apostol életem apostola. Példaszerű számomra az élete. Tudom, mit jelent bőségben és milyen hiányban élni. A legrosszabb forgatókönyv az, hogy börtönben hirdetem az Igét és ott teszek bizonyságot Jézusról. Bármikor kész vagyok szenvedni Krisztusért, és mindezt örömnek tekintem az Ő megismerésének jutalmáért. Minden megpróbáltatás erősíti a hitemet." – nyilatkozta.

Grech egy korábbi interjúban mesélt Jézus megtalálása előtti életéről, homoszexualitásáról, a New Age vonal követéséről. Ezzel az életmóddal azonban felhagyott, amikor egy nap meghívást kapott a gyülekezeti alkalomra, ahol olyasmit tapasztalt, amit korábban soha: Isten jelenlétét és az igazi hívők szeretetét. Azt mondta, hogy ennek az élménynek a hatása mélyreható volt, és arra késztette, hogy teljes mértékben elfogadja a keresztény életet.

"Átadtam az életemet Jézus Krisztusnak, és azóta csodálatos dolgokat tapasztalhattam meg az Úr kegyelméből. Hitem kivezetett a homoszexualitás bűnéből. Egy nap a homoszexualitásról szóló bibliai versekbe botlottam. Még soha nem hallottam a ezekről az igeveresekről és komoly kihívást jelentett ezzel szembe néznem. De abban biztos voltam, hogy az Úr akarata szerint akarok élni."

Grech elmondta, hogy elkötelezett imaharcba kezdett és kitartott a megpróbáltatások idején is Isten mellett. Úgy döntött, hogy életét a bibliai igazsághoz igazítja. Rájött, hogy nem lesz többé megbélyegezve a társadalom által és újra szabad életet élhet, Istennek köszönhetően. Megbánta minden bűnét és Jézust vallotta meg élete urának.