AZ APOSTOLOK ŐSI TEMPLOMA

Az apostolok templomát, amelyet állítólag Jézus tanítványainak – Péter és András – háza fölé építettek, egy csapat izraeli és amerikai régész fedezett fel a Galileai tenger mellett Izrael északi részén.



"Sefámtól menjen le a határ Riblának, Aintól keletre, és menjen tovább a határ, amíg el nem éri a Kinneret-tó partját keleten." (4 Mózes 34:11)

Az elmúlt négy évben, egy nemzetközi szakértő csapat feltárta a bétsaidai ősi zsidó halászfalut a Galileai tenger mentén. Bétsaida végül a Julius-ház római falujává vált.

Az ősi lelet története 725-ben kezdődött egy Saint Willibald nevű keresztény zarándokkal, a Bajor Eichstatt 8. századi püspökével. A Galilea-i tengeren való utazása közben Kapernaumból Kursiba vitorlázott. Az útja során megállt Bétsaidában és megpillantotta Péter és András templomát. Ezt a templomot Jézus tanítványainak - Péter és András - háza föle építették.

Az elmúlt négy évben, egy nemzetközi szakértő csapat feltárta a bétsaidai ősi zsidó halászfalut a Galileai tenger mentén


A Breaking Israel News exkluzív interjújában Dr. Moti Aviam a Kinneret Főiskola Galileai Régészeti Intézetének régészeti professzora mondta: "Nincs más ismert templom Kapernaum és Kursi között. Továbbá azt is feltételezzük, hogy az a hely, ahol ásunk El Araj-ban, valószínűbb, hogy Bétsaida helyszíne az, mint a pár kilométerre található Jordán Park."

Aviam és munkatársa, R. Steven Notley, tudták, hogy egy templomot fedeztek fel, amikor olyan általános mutatókat láttak, mint a kőtömbök és márványdarabok, amelyek megegyeznek a templom tervezésével az adott időszakban. Egészen mostanáig, a csapat feltárta az déli falat és a mozaik padlókat. Viszont Aviam elismeri, hogy még legalább további 2-3 évre van szükségük, hogy feltárják a templom többi részét.