ISTENNEK HÁLA, ÉLETBEN A FIÚNK!

A thai barlangból kimentett 13 fiú egyikének szülei Istennek adnak hálát a megmenekülésért.



A Thaiföldi barlangból megmentett fiúk szülei már ünnepeltek, és köztük volt az az édesapa és édesanya is akiknek fiát a Compassion International (Keresztény gyermek szponzori szolgálat) támogatja.

"Nagyon szépen köszönjük az imákat és a bátorítást", mondta a fiú édesanyja egy interjúban, amit a Christian Ministry tett közzé. "Köszönet Istennek. Nagyon hálás vagyok, amiért élve megtalálták a fiamat az összes társával együtt (beleértve az edzőt is). Annyira boldog és hálás vagyok, hogy újra láthatom a fiamat. Nagyon köszönöm mindazoknak, akik imádkoztak értünk, és a fiúkért, valamint segítettek nekünk; köszönjük!"

12 fiú és edzőjük egy barlangban rekedt, amikor az esőzés elárasztotta az egész barlangot június végén. Nemzetközi erőfeszítésre és szakértői búvárcsoportra volt szükség ahhoz, hogy megmentsék őket.

A titoktartási kötelezettség miatt még nem hozták nyilvánosságra annak a fiúnak a nevét, akit a Compassion International támogat. A foci csapat - a Vad Vaddisznók - a Baag Jong templom kertjében gyakoroltak aznap, amely szintén otthont ad a Compassion International központnak. A központot a mentés alapjaként használták.

"Nagyon szépen köszönjük az imákat és a bátorítást."


"Mint a központ igazgatója, szeretném megköszönni mindenkinek, aki imádkozik a fiúért, aki mint hallottuk biztonságban van odabent a barlangban." mondta korábban a központ vezetője, Nasou. "Olyan hálás vagyok Istennek, és tudom, hogy biztonságban ki tudnak majd jönni onnan."

Még a sikeres mentés előtt Nasou azt mondta, hogy a szülők számítanak az imákra.

"Mert a szülők és én is látom, hogy a mentésben résztvevők milyen keményen dolgoznak éjjel és nappal, ez ad nekünk reményt." -mondta Nasou. "Megvan az erőnk ahhoz, hogy itt maradjunk a barlang oldalánál, hogy láthassuk a fiúkat. A szülők sokszor érezték reménytelennek a helyzetet, amikor folyton csak azokat az információkat kapták, hogy nem találják a gyerekeket. Szóval nem tudtuk, hogy valójában életben vannak e még. De mi folyton csak imádkoztunk és bíztunk Istenben, hogy még életben fogják őket találni. Amikor meghallottuk, hogy rátaláltak a fiúkra, az volt a legizgalmasabb pillanat, és mégtöbb reményt adott nekünk."