MIT ÍGÉRNE JÉZUS?

A mai modern vallási világban keresztények millióit zavarja meg és vezeti egy ki nem mondott tanításbeli zűrzavarba az a teológiai kérdés, mely a világ végét és Jézus Krisztus második eljövetelét érinti.Tömegeket tanítottak arra, hogy Krisztus
titokban fog visszatérni.

Mi a helyzet az úgynevezett "titkos elragadtatással"? Keresztények sokasága került a hatása alá és zavarodott össze reménytelenül e prófécia futurista vagy diszpenzacionalista magyarázatától. E tanítás szerint ugyanis Jézus eljövetele két külön eseményből áll. Először is titokban érkezik, hogy elvigye az egyházat a mennybe, majd hét évvel később újra visszatér dicsőségben, nagy hatalommal. Feltételezésük szerint e két esemény között az Antikrisztus megerősödik, és a nagy nyomorúság ideje jön el.

Keresztények millióit zavarja meg egy ki nem mondott tanításbeli teológiai kérdés.

Az igazság az, hogy a Bibliában sehol sem találkozunk ebben az értelemben a két eseménnyel. Sehol sincs olyan igevers, amely alátámasztaná azt, hogy Jézus második eljövetele után (mely a titkos elragadtatás is lenne) hét évvel újra visszatér a Földre. Továbbá az "elragadtatás" csupán a teológusok által használt szó. A Szentírásban egyetlenegyszer sem találkozunk ezzel a kifejezéssel, mellyel Jézus második eljövetelére utalnának. Nézzük, hogyan is írja a Biblia: az Üdvözítő visszajövetele, a feltámadás, a szentek elragadtatása a levegőbe Jézushoz, mind egy időben következik be a világ végén. Ezért is mondta Krisztus:

"Mindig veletek leszek, a világ végéig" (Máté 28:20)

"És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel. 31. És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig."
(Máté 24:30-31)

Miért ígérné Jézus, hogy a világ végéig velünk lesz, hogyha tervei szerint hét évvel a végidei események előtt vissza szándékozna jönni az övéiért? Az ígéret így értelmét veszítené.

ATTILA
Ötletgazda
  Valóban titkos lesz?


Ezeket olvastad már?

JÉZUS KÉTFÁZISÚ ELJÖVETELE

MIKOR JELENIK MEG AZ ANTIKRISZTUS?

A MÁSODIK ESÉLY