Utoljára módosítva: 2017. 12. 31.

Ajándék film || Felhívás, március

LÉGY BÁTOR!


Egy New York-i katonai akadémiát látogattam meg,
amikor a diákok a kápolnában a gyakornok imáját adták elő:
"Ne engedd, hogy a könnyebb rosszat válasszuk a nehezebb jó helyett, és sose elégedj meg a fél igazsággal, amikor a teljes igazságot is elérheted. Támogass minket a hűség által szült bátorsággal mindarra, ami nemes és méltó, ami megveti a vétekkel és igazságtalansággal való kiegyezést, és ami nem ismer félelmet akkor, amikor az igazság és a jó veszélyben van."

Ma már ritkán lehet hallani ezt a fajta nemes elszántságot. Sokan úgy gondolják, megegyezhetnek az igazságról az egység nevében, de akkor sem a Bibliának megfelelően tennék ezt.

Atyánk megbocsát, ha nyíltan megbánjuk kompromisszumainkat és új szívet képes adni

Isteni bátorság szükséges az igazságban megállni és nem kötni kompromisszumot. Az Úr ezt mondta Józsuénak: "Csak légy bátor és igen erős, hogy vigyázz és mindent ama törvény szerint cselekedjél, amelyet Mózes, az én szolgám szabott elődbe; attól se jobbra, se balra ne hajolj, hogy jó szerencsés lehess mindenben, amiben jársz!" (Józs 1:7)

Amiatt nem kell aggódnunk, hogy Atyánk nem bocsát meg, ha nyíltan megbánjuk kompromisszumainkat, és elfordulunk azoktól. De ha vétkezünk vagy valamilyen hibába esünk, arra képezzük magunkat, hogy végig menjünk azon az úton.

Isten új szívet képes neked adni,

de ne hidd, hogy következmények nélkül tudod továbbra is folytatni a kompromisszumokat. A sorozatos kiegyezések érzéketlenné teszik a lelkiismeretet mindaddig, amíg az a világgal való megegyezést nem eredményezi.

Értékelés: 5.8/10 (22 szavazat alapján)

Krisztus halálának oka Zárd be elmédet a konformizmus előtt!

Szeretném támogatni a nicelife küldetését!

Ezeket olvastad már?

ELKÉPESZTŐ TÉNY

KÖNYÖRÜLETES ALKU?

EGY MÉRET, AMI MINDENKIRE JÓ


HIRDETÉS HELYE:

Ne maradj le semmiről! Kedveld facebook oldalunkat: