AZ EGYKORI MUZULMÁN TEMPLOMOT ÉPÍT

Az egykori muzulmán, aki utálta a keresztényeket, most Koszovóban olyan helyen segít templomot építeni, ahol 700 éve nem volt.



Urim Bogaj olyan muszlim családban nőtt föl, ahol utálták a keresztényeket. De minden megváltozott, amikor nagynénje 1999-ben áttért a keresztény hitre, miután egy véres háború megrázta a kis délkelet-európai országot. Ezután megosztotta hitét a 15 éves Urim-al, aki ezt nehezen tudta elfogadni.

"Nehéz volt őt hallgatni. Mindig úgy tudtuk, hogy a keresztények kígyók. A kígyó pedig gonoszak voltak. Én nem akartam keresztény lenni." – mondta Peter Woodingnak a Global News Alliance-tól.

Azonban Urim folytatta a Biblia olvasását és végül Krisztusnak adta az életét. A családját sokkolta a hír, hogy Urim áttért a keresztény vallásra. Ennek ellenére megosztotta velük az evangéliumot, és

az egész családja lemondott az iszlámról.

Urim folytatta a Biblia olvasását és végül Krisztusnak adta az életét


Most egy templomot építtet Malisheve-ben, az elsőt, amelyet a többségben muszlim lakta város 700 éve látott. "Voltak kihívások. Volt néhány különböző probléma. Mindenféle üldöztetés." – mondta.

Urim felhívja a hívők globális közösségét, hogy imádkozzon az ottani munkájáért. "Mint az itteni keresztények első generációja, szükségünk van arra, hogy imádkozzatok azért, hogy erősen kiálljunk Krisztusért, hogy befejezzük a kihívást és a végén célba érjünk."