Tudtad, hogy volt egy kis csoport, ahová Jézus tartozott?
Az evangéliumokat olvasva azt látjuk, hogy Jézus mindent velük csinált.

Hogyan szólna a népszerű 23. zsoltár, ha nem Istenhez, hanem a televízióhoz szólna? De nyugodtan gondoljuk el ugyanezt az internetre, telefonra, filmekre, játékokra.

 

 

Szeretem-utálom kapcsolatunk van ezzel a birodalommal. Mindenki függ a technológiától, de mindenki felháborodik néhány szempontján.

Meg kell mondanom, hogy sok meccset megnéztem, és követtem a híreket is, de keresztényként le kellett vonnom azokat a következtetéseket..

Egy olyan világban kell élnünk - lehetőleg boldogan -, mely egy hitvalló keresztény számára egy csomó döntési helyzetet teremt.

Hogyan vált a szociális média valóságos helyettesítővé a valódi közösség számára?

Sokan szeretnének igazodni Isten akaratához, de csak küszködnek, mert nem tudják, hogyan lehet felismerni Isten akaratát..

A Szentírás a lélek gyümölcseinek felsorolásában utoljára említi a mértékletességet, de korántsem utolsósorban!

A következő négy bibliai alapelv segíthet, amennyiben pénzhiánnyal vagy adóssággal küzdünk.

Sajnos van 3 olyan dolog, amivel el lehet zavarni a fiatalokat. Ha meg akarjátok tartani őket, érdemes odafigyelni..

Miért vagyok hívő, miért is jobb nekem így, és miért nem szeretnék úgy élni, mint ahogy azt a reklámok, a pletykalapok..

 

 

Mi a keresztény álláspont a meleg kapcsolatokról? Milyen nyelven szólás nevezhető biblikusnak? Keresztények ihatnak alkoholt? Néhány téma..

A temetés – az esküvő mellett – az egyetlen olyan alkalom, ahol a tágabb rokonság összejön. A temető valahogy mindig szép, gondozott és nyugalmat áraszt.

Az önkielégítés a legtöbbet végzett, de a legkevésbé tárgyalt szexuális tevékenység. Nagyon sokan csinálják, de szinte senki..

Arról van itt szó, hogy mindig jóval többre vágyakozunk, mint amennyi elég.

Alázatos. Kevély. Mélységes ellentét pár. Talán olyan mélységes ellentét pár, mint: igaz és gonosz. De miért is sérti a kevélység annyira Istent? x

A legtöbb keresztény szorong magában, mert nem tudja, hogy most neki szegénynek, megelégedettnek vagy gazdagnak kellene lennie..

Sokszor szólalunk meg, amikor nem kéne, vagy mondunk céltalan szavakat, amikkel nagyobb kárt okozunk másoknak/magunknak, mint hasznot!

Véletlenül sem azért van a böjt, hogy sanyargassuk magunkat, ezzel kikönyörögve Isten kegyét. Vagy talán, hogy kicsit kiérdemeljük azt.

Szókratész előtt, és óta is léteztek javaslatok arra, hogy hogyan kell boldogan élni. Nézzük meg, mit állítanak a tudósok, és keresztényként hogyan látjuk..

Az embereket egyre jobban érdekli a lelki világ, a spiritualitás. Vajon a jóga egy ártalmatlan gyakorlat, vagy van benne valami, ami miatt mellőznünk kell azt?

Fontosabb kérdése ez, mint gondolnánk, hiszen nem másról van szó, mint hitelességünkről, de lelki egyensúlyunk..

Mit tegyen egy keresztény ilyenkor? Zárjuk be az ajtóinkat Halloween-kor, kapcsoljuk le a világításokat, és ne vegyünk tudomást arról, hogy mi történik..

Az emberek gyakran kifejezik ezt. Nem feltétlenül a szavaikkal teszik, hanem az életmódjukkal. Köztük sok keresztény is akad..

Persze a hívő ember is aggódik időnként - hiszen a hívő ember is ember -, de ezek az érzések nem vesznek lakozást szívében.

A tetoválások soha nem látott népszerűségnek örvendenek. Mit mond a Biblia a tetoválásokról?

A Biblia nem tilt egyértelműen a szerencsejátékoktól, de több alapelv a keresztények részvétele ellen beszél.